Omgeving

Ontdek De Biesbosch

Natuur

Nationaal park De Biesbosch kun je op diverse manieren ontdekken. Er zijn diverse wandel- of fietstochten. Het pontje bij Lage Zwaluwe brengt je naar de overkant de Biesbosch in. Vanuit Drimmelen kun je met een rondvaartboot, kano of met een gehuurde boot de Biesbosch in. Er is een gevarieerd aanbod. Wandelen aan deze kant met Biesboschbeleving vind je in natuurgebied de Worp of rond het Gat van de Ham. In het Biesboschmuseum in Werkendam leer je o.a. de geschiedenis van de Biesbosch kennen.

In de omgeving

Wandelen en fietsen

Wilt je graag op het vaste land blijven dan zijn er tal van fiets- , wandel en mountainbike routes in de buurt. Die brengen je bij molens, water, het Beverpad met uitzicht op de polders en de Biesbosch, het zangfietspad, pittoreske dorpjes en historische steden. Er is zelfs een geluksfietsroute! Etappe 16 van het Maaspad loopt door Drimmelen. Op de sites Visit Brabant en route.nl staan diverse wandel- en fietsroutes.

Als je met kinderen wilt gaan wandelen dan loopt er een leuke geocash route langs de camping.

In de omgeving

Actief en uitjes

Wellness
Tot rust komen kan bij Wellness Spa One in de bossen tussen Oosterhout en Terheijden. Dompel een dag onder in heerlijke sauna’s, whirlpools en zwembaden. Ontspan binnen en buiten in weldadige rust ruimtes.

Golven
Landgoed Bergvliet is één van de golfbanen in onze omgeving. Deze is gelegen tussen de landerijen van de Vrachelse Heide en de Oosterhoutse bossen en is ruim 60 hectare groot.

Pretparken en speeltuinen
De Efteling, Beekse Bergen zijn goed vanuit Oud Drimmelen te bereiken. Dichterbij vind je family entertainment Center De Belhamel in Lage Zwaluwe. In Drimmelen vind je naast het havenkantoor een mooie speeltuin.

Cultuur en uitgaan

Tot rust gekomen en op zoek naar vermaak? Dan vind je dat zeker in de gezellige en bourgondische stad Breda. Ook zijn de historische steden Dordrecht, Geertruidenberg en Willemstad een bezoekje waard. In Oosterhout is een leuk centrum en zijn er leuke musea.

Vissen

In het buitengebied van het dorp Terheijden ligt midden in de natuur de forellenvisvijver Port de Pêche. De Biesbosch biedt veel mogelijkheden en plekjes voor sportvissers. Als je er wil gaan vissen zorg dat je dan in het bezit bent van een vispas van Sportvisserij Nederland.  Ook rond de camping zijn diverse er op loopafstand mogelijkheden om een hengeltje uit te gooien.

Nog meer informatie vind je op de website van:

Beleef de Biesbosch

Foto’s afkomstig van Nationaal Park De Biesbosch en VisitBabant.